Noormannen en Noorderlicht: een rondreis door Noorwegen


Fjorden: dat is waar de meeste mensen aan zullen denken wanneer je begint over een trip naar Noorwegen. Natuurlijk, deze wateren met hun steile hellingen zijn adembenemend mooi, maar Noorwegen heeft je nog zoveel meer te bieden! door de flinke afstanden – Noorwegen is meer dan 2000 kilometer lang – is een rondreis door het Scandinavische land een uitdaging, maar wel één die zeer de moeite waard is.

De zuidelijk gelegen hoofdstad Oslo vormt met haar historische centrum een goed vertrekpunt. Verschillende musea verdienen een bezoekje, maar vergeet vooral het Vikingskipshuset niet; hier herinneren de tentoongestelde schepen je aan het roemruchte verleden van de Noormannen. Via de schilderachtige havenstad Bergen kun je vervolgens richting het westelijke fjordengebied rijden, waar de Geirangerfjord en de Nærøyfjord absolute blikvangers zijn. Neem het uitzicht rustig in je op, want de fjorden zijn niet voor niets wereldberoemd!

Absoluut de lange reis waard is het noorden van Noorwegen, dat binnen de poolcirkel ligt. De Noordkaap, bijna de noordelijkste punt van het Europese vasteland, voelt aan als het eind van de wereld. In de noordelijke provincie Finnmark zie je hoe de Saami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland, samen met hun rendieren leven. Als je aan het eind van het jaar gaat, kun je hier ook ook het onvergetelijke Noorderlicht bewonderen en met wat geluk ben je net op tijd voor de Finnmarksløpet, de noordelijkste hondensledenrace ter wereld. Zeker als jij van een actieve, avontuurlijke (buiten)vakantie houdt, is een rondreis door Noorwegen dus een uitstekende keuze.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>