In hogere sferen met een rondreis door Schotland


Misschien wil je erheen vanwege de ruige natuur van de Highlands of omdat je de middeleeuwse stad Edinburgh gewoon eens gezien moet hebben. Het is natuurlijk ook goed denkbaar dat je Celtic Park, het sfeervolle stadion van voetbalclub Celtic uit Glasgow, wil bezoeken. En dan zou je bijna nog de geweldige whiskey en het roemruchte Loch Ness vergeten! Kortom: redenen te over om Schotland aan te doen. En waarom zou je moeten kiezen voor het één of het ander? Met een rondreis door Schotland zijn verschillende hoogtepunten gemakkelijk te combineren.

Neem bijvoorbeeld de schilderachtige hoofdstad Edinburgh als uitvalsbasis. Beklim Castle Rock en bewonder het uitzicht of vaar naar een van de eilandjes in de Firth of Forth, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Sluit de dag af in een van de vele pubs die de stad rijk is, onder het genot van live muziek, een pint en – voor de reiziger met een sterke maag – een bord haggis. De volgende stop zouden de woeste Hooglanden kunnen zijn, een waar paradijs voor wandelaars en fotografen. Denk bijvoorbeeld aan Ben Nevis, de hoogte berg van het Verenigd Koninkrijk (1344m), de prachtige Glencoe-vallei en natuurlijk Loch Ness. Bewoog daar in de verte niet iets? Via het levendige Glasgow kun je vervolgens je Schotse rondreis voltooien. Over het algemeen is het Schotse weer trouwens niet slechter dan het onze, dus laat je niet ontmoedigen. En als het toch regent, zie het dan maar als een deel van de Schotse charme!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>